اخبار ویژه |
انرژی

کد خبر: 335113

تاریخ: 1405/04/31

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
انرژی

کد خبر: 335113

تاریخ: 1405/04/31

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
بدری مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا:

با تنوع خوراک و اتکاء به توان داخلی، تولید را متوقف نکردیم/سال طلایی بوعلی‌سینا؛ رکورد فروش شکست، درآمد ۱۰۵ هزار میلیاردی شد

63711aBpd-1784713942
در شرایطی که صنعت پتروشیمی ایران در سال ۱۴۰۴ با محدودیت‌های خوراک، نوسانات اقتصادی، تحریم‌ها، تعمیرات اساسی و حتی پیامدهای شرایط جنگی روبه‌رو بود؛ پتروشیمی بوعلی‌سینا توانست یکی از موفق‌ترین سال‌های فعالیت خود را رقم بزند.

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ مجمع‌عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا صبح امروز با حضور جمعی از سهامداران، مدیران و اعضاء هیئت‌مدیره شرکت برگزار شد؛ مجمعی که در آن عملکرد مالی، عملیاتی و توسعه‌ای این شرکت در سال مالی ۱۴۰۴ مورد بررسی قرار گرفت و مدیرعامل شرکت گزارشی جامع از دستاوردها، چالش‌ها و برنامه‌های آینده این مجتمع آروماتیکی ارائه کرد.

مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا در این مجمع‌عمومی با تشریح عملکرد سال گذشته، از ثبت رکورد تاریخی فروش بیش از دو میلیون تن محصول، رشد ۴۸درصدی درآمد، تولید فراتر از ظرفیت اسمی و اجرای موفق بزرگترین برنامه تعمیرات اساسی سال‌های اخیر خبر داد و تأکید کرد: این موفقیت‌ها حاصل برنامه‌ریزی دقیق، تنوع‌بخشی به منابع خوراک، توسعه ساخت داخل و تلاش بی‌وقفه کارکنان این مجتمع بوده است.

محمدجواد بدری مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای صنعت نفت و پتروشیمی و همچنین شهدای جنگ، سال ۱۴۰۴ را یکی از سخت‌ترین سال‌های فعالیت صنعت پتروشیمی توصیف کرد و گفت: این سال برای مجموعه بوعلی‌سینا سالی مملو از چالش‌های همزمان بود؛ از محدودیت‌های تأمین خوراک و شرایط اقتصادی گرفته تا تعمیرات اساسی و وضعیت خاص کشور که هر یک می‌توانست روند تولید را با اختلال مواجه کند.

وی با اشاره به نقش کارکنان این مجتمع در عبور از این شرایط افزود: کارکنان پتروشیمی بوعلی‌سینا با روحیه جهادی، تعهد و تلاش شبانه‌روزی اجازه ندادند چرخه تولید متوقف شود و ثابت کردند که حفظ تولید؛ بخشی از مقاومت اقتصادی کشور به شمار می‌رود.

بدری همچنین با اشاره به شرایط ویژه منطقه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر اظهار داشت: در سخت‌ترین روزها؛ نیروهای عملیاتی و متخصصان شرکت در کنار صنعت ایستادند و با وجود تمامی محدودیت‌ها؛ تولید پایدار را حفظ کردند.

قدردانی از مدیریت پیشین

مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه نیمی از عملکرد سال ۱۴۰۴ مربوط به مدیریت قبلی شرکت بوده است، از تلاش‌های مدیرعامل پیشین قدردانی کرد و گفت: لازم می‌دانم از زحمات آقای احمدزاده که طی سال‌های گذشته خدمات ارزشمندی برای این مجموعه ارائه کردند؛ تشکر کنم. در شش‌ ماهه دوم سال نیز تلاش کردیم مسیر توسعه، افزایش بهره‌وری و تولید پایدار را ادامه دهیم.

تولید بالاتر از ظرفیت اسمی

بدری در ادامه با معرفی ظرفیت‌های پتروشیمی بوعلی‌سینا اظهار کرد: این مجتمع در زمینی به وسعت ۳۶هکتار فعالیت می‌کند و ظرفیت اسمی آن یک میلیون و ۷۴۰هزار تن انواع محصولات آروماتیکی در سال است.

وی در ادامه افزود: این مجتمع تولیدکننده محصولاتی نظیر پارازایلین، ارتوزایلین، بنزن، رافینیت، هیدروکربن‌های سبک و سنگین و سایر محصولات آروماتیکی است که نقش مهمی در زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی کشور ایفا می‌کنند.

به گفته وی بخش عمده‌ای از محصولات تولیدی بوعلی‌سینا در صنایع پایین‌دستی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی مصرف می‌شود؛ به گونه‌ای که بنزن به پتروشیمی پارس، پارازایلین به واحدهای تولید  PTA، ارتوزایلین به پتروشیمی فارابی، رافینیت به پتروشیمی شازند و سایر محصولات نیز در اختیار صنایع مرتبط قرار می‌گیرد.

تنوع خوراک؛ مزیت راهبردی بوعلی‌سینا

مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا یکی از مهمترین مزیت‌های رقابتی این شرکت را تنوع در منابع خوراک دانست و گفت: برخلاف بسیاری از مجتمع‌های پتروشیمی؛ بوعلی‌سینا وابسته به یک نوع خوراک نیست و امکان استفاده از نفتا، میعانات گازی و سایر خوراک‌های جایگزین را دارد.

وی افزود: این انعطاف‌پذیری باعث شده است حتی در شرایط محدودیت تأمین خوراک نیز روند تولید بدون وقفه ادامه یابد. در حال حاضر نیز بخشی از خوراک موردنیاز شرکت از پالایشگاه آبادان تأمین می‌شود که این موضوع پایداری تولید را افزایش داده است.

بدری همچنین از ثبت تولیدی فراتر از ظرفیت اسمی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۴ نیز همانند سال‌های گذشته؛ میزان تولید شرکت حدود 8درصد بالاتر از ظرفیت اسمی ثبت شد که بیانگر بهره‌برداری بهینه از تجهیزات و مدیریت صحیح تولید است.

اجرای موفق تعمیرات اساسی

وی با اشاره به انجام اورهال اساسی مجتمع گفت: در سال گذشته یکی از مهمترین برنامه‌های تعمیرات اساسی شرکت اجرا شد و عملیات گسترده‌ای روی تجهیزات کلیدی، راکتورها و واحدهای فرآیندی انجام گرفت.

به گفته مدیرعامل بوعلی‌سینا این تعمیرات پس از چند سال بهره‌برداری مستمر انجام شد و نقش مهمی در افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات و استمرار تولید در سال‌های آینده خواهد داشت.

رکورد تاریخی فروش در بوعلی‌سینا

بدری یکی از مهمترین دستاوردهای سال ۱۴۰۴ را ثبت رکورد فروش شرکت عنوان کرد و گفت: پتروشیمی بوعلی‌سینا موفق شد با فروش دو میلیون و ۶۵هزار تن انواع محصولات؛ بالاترین میزان فروش مقداری در تاریخ فعالیت خود را ثبت کند.

وی در ادامه افزود: این رکورد در شرایطی به دست آمد که بازارهای صادراتی با محدودیت‌هایی مواجه بودند و شرکت ناچار بود استراتژی فروش خود را متناسب با شرایط جدید بازنگری کند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا تصریح کرد: در سال گذشته ۷۶درصد محصولات در بازار داخلی و ۲۴درصد در بازارهای صادراتی به فروش رسید که این تغییر ترکیب فروش؛ نقش مهمی در مدیریت هزینه‌ها و حفظ سودآوری شرکت ایفا کرد.

رشد چشمگیر درآمد و سودآوری

بدری در ادامه با تشریح عملکرد مالی شرکت اظهار داشت: درآمد عملیاتی پتروشیمی بوعلی‌سینا در سال ۱۴۰۴ به حدود ۱۰۵هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال قبل رشد ۴۸درصدی را نشان می‌دهد.

وی همچنین از افزایش سود ناخالص شرکت خبر داد و گفت: سود ناخالص بوعلی‌سینا به حدود ۲۱هزار میلیارد تومان رسید و حاشیه سود ناخالص نیز نسبت به سال گذشته بهبود پیدا کرد.

مدیرعامل شرکت درباره افزایش برخی هزینه‌ها نیز توضیح داد: افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، نگهداری محصولات در مخازن خارجی و شرایط خاص بازار موجب رشد هزینه‌های عمومی و فروش شد، اما با تغییر ترکیب فروش و تمرکز بیشتر بر بازار داخلی، این هزینه‌ها تا حد زیادی مدیریت شد.

ایمنی؛ اولویت نخست بوعلی‌سینا

بدری بخش دیگری از گزارش خود را به اقدامات انجام ‌شده در حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست اختصاص داد و اظهار کرد: یکی از مهمترین افتخارات شرکت، ثبت بیش از ۵۳هزار نفرساعت کار بدون حادثه در جریان تعمیرات اساسی بود.

وی افزود: با توجه به حادثه تلخ سال ۱۳۹۵، ارتقاء فرهنگ ایمنی و توسعه سیستم‌های مدیریت ریسک به یکی از اولویت‌های اصلی شرکت تبدیل شده است.

مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا ادامه داد: طی سال گذشته اقدامات گسترده‌ای برای ارتقاء سیستم‌های اطفاء حریق، ایمنی فرآیند و مدیریت بحران انجام شد که موجب شد این مجتمع در میان شرکت‌های برتر گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس از نظر عملکرد HSE قرار گیرد.

دستاوردهای مهم مدیریتی و توسعه‌ای

بدری در ادامه به مهمترین موفقیت‌های مدیریتی و توسعه‌ای شرکت در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: دریافت تندیس بلورین مدیریت مالی ایران، تحقق 100درصدی رفع تعهدات ارزی، توسعه ساخت داخل و تقویت فعالیت کمیته خودکفایی، اجرای برنامه‌های آموزش و جانشین‌پروری منابع انسانی، اجرای پروژه‌های کاهش مصرف انرژی، توسعه اقدامات زیست‌محیطی، اجرای طرح‌های مسئولیت اجتماعی در منطقه ماهشهر و همچنین کسب امتیاز ۹۵درصدی در ارزیابی حاکمیت شرکتی بورس، از مهمترین دستاوردهای شرکت در سال گذشته بوده است.

برنامه‌های آینده؛ خوراک پایدار، بهره‌وری بیشتر

مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا مهمترین برنامه‌های آینده این شرکت را تشریح کرد و گفت: دستیابی به منابع پایدارتر خوراک، استفاده از کاتالیست‌های اقتصادی‌تر، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری و خلق ارزش اقتصادی بیشتر؛ مهمترین محورهای برنامه توسعه شرکت در سال‌های آینده خواهد بود.

وی تأکید کرد: امروز دیگر صرفاً رفع مشکلات فنی کافی نیست؛ بلکه باید تصمیماتی اتخاذ شود که علاوه بر حل مسائل عملیاتی، از نظر اقتصادی نیز بیشترین ارزش‌آفرینی را برای شرکت و سهامداران به همراه داشته باشد.

بدری در پایان خاطرنشان کرد: پتروشیمی بوعلی‌سینا با اتکاء به توان متخصصان داخلی، توسعه فناوری، تنوع منابع خوراک و برنامه‌ریزی بلندمدت؛ مسیر رشد پایدار، افزایش رقابت‌پذیری و ارتقاء جایگاه خود در صنعت پتروشیمی کشور را با قدرت ادامه خواهد داد.

معصومه صالحی

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

رشد ۷۹۴درصدی سود خالص نفت سپاهان   

شرکت نفت سپاهان « شسپا» که به عنوان بزرگترین تولیدکننده روغن پایه در خاورمیانه شناخته می‌شود؛ در تازه‌ترین گزارش عملکرد مالی خود که بر روی سامانه کدال قرار گرفته، عملکردی فراتر از همه پیش‌بینی‌ها به ثبت رسانده است.

انتقال بیش از یک میلیارد مترمکعب آب از سدکانی‌سیب به دریاچه ارومیه

عملیات انتقال آب از سد کانی‌سیب به دریاچه ارومیه همچنان ادامه دارد و بر اساس آخرین آمار، از زمان آغاز بهره‌برداری این طرح تاکنون حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل شده است که حاکی از نقش پررنگ شرکت آب و نیرو در احیای این دریاچه است.

بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از «مبین انرژی» عسلویه

محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهور به همراه عباس علی‌آبادی وزیر نیرو و ارسلان زارع استاندار بوشهر امروز در جریان سفر خود به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس؛ از شرکت مبین انرژی خلیج‌فارس بازدید کردند و از نزدیک در جریان آخرین وضعیت تولید روند ارائه خدمات یوتیلیتی و همچنین عملیات بازسازی بخش‌های آسیب‌دیده این شرکت قرار گرفتند.