اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 323370

تاریخ: 1405/01/30

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 323370

تاریخ: 1405/01/30

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر

بازگشت به تولید 32 میلیون تنی فولاد ایران در سال 1404

IMG_20260418_152208
ظرفیت‌های جدید و مدیریت بهینه فولادسازان عامل اصلی پایداری تولید + جزئیات تحلیلی تولید محصولات زنجیره فولاد

به گزارش اقتصاد ملت؛ انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران آمار سال 1404 زنجیره فولاد کشور را منتشر کرد که بر این اساس حجم تولید فولاد ایران با وجود تشدید محدودیت‌های انرژی اما به دلیل مدیریت بهینه و ورود ظرفیت‌های جدید هم در حوزه تولید و هم در حوزه خودتامینی انرژی توسط فولادسازان، افزایش 6.2 درصدی را به ثبت رساند. بدین ترتیب تولید فولاد ایران در سال 1404 به 32.1 میلیون تن یعنی برابر با میزان تولید سال 1402 رسید. حجم تولید کل محصولات فولادی کشور در سال 1404 اما روند معکوس داشت و افت 1.8 درصدی را تجربه کرد. این در حالی است که آهن اسفنجی بیشترین رشد تولید در میان محصولات زنجیره فولاد با رشد 16 درصدی را به ثبت رساند اما در بالادست زنجیره فولاد، تولید گندله و کنسانتره سنگ آهن در همان سطوح سال گذشته باقی مانده است.

نکات مهم این گزارش:

رشد قابل توجه تولید آهن اسفنجی به دلیل ورود ظرفیت‌های جدید به مدار تولید از یک سو و تثبیت سطح تولید گندله و کنسانتره سنگ‌آهن از سوی دیگر، نشانه‌ای از تشدید کمبود مواد اولیه واحدهای احیاء مستقیم است اما با تعطیلی بیش از 14 میلیون تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی به دلیل خسارات ناشی از جنگ تحمیلی سوم، این کمبود موقتاً وجود نخواهد داشت.

رشد 3.8 درصدی تولید شمش فولادی در برابر افت 1.1 درصدی تولید مقاطع طویل فولادی نشان از لزوم توسعه صادرات شمش فولادی دارد. این نکته قابل توجه است که تعطیلی بیش از 2 میلیون تن ظرفیت شمش فولادی در اثر جنگ تحمیلی سوم، با فعال شدن ظرفیت‌های معطل مانده تولید این محصول قابل جبران است.

تولید انواع ورق‌های فولادی در سال 1404 تقریباً در سطح سال گذشته تثبیت شده است. این در حالی است که تولید اسلب رشد دورقمی 10.2 درصدی داشته که متاسفانه با آسیب‌های وارده به شرکت‌های تولیدکننده اسلب در جریان جنگ تحمیلی، موازنه زنجیره مقاطع تخت فولادی بر هم خورده و واردات اسلب و ورق گرم ضرورت و فوریت پیدا کرده است.

بازگشت به تولید 32 میلیون تنی فولاد ایران در سال 1404

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

«احیا۱» با سودآورترین نیم‌سال، راهی فرابورس می‌شود؛ از رکورد تولید تا شفافیت در بازار سرمایه

شرکت «احیا استیل فولاد بافت» در دومین نشست ویژه معرفی خود برای ورود به فرابورس، ضمن تشریح عملکرد عملیاتی و مالی، از ثبت بالاترین سود سال‌های اخیر، تولید سالانه ۱.۶ میلیون تن آهن اسفنجی و حرکت به سمت افزایش شفافیت در بازار سرمایه خبر داد؛ شرکتی که در اوج تحریم‌ها به بهره‌برداری رسید و امروز به یکی از بازیگران مهم زنجیره فولاد کشور تبدیل شده است.

تبیین استانداردهای نظارتی HSE؛ گامی برای تحقق هدف حادثه صفر

نشست تخصصی هم‌افزایی و تشریح استانداردهای نظارتی HSE با حضور امیررضازاده معاون سرمایه‌های انسانی و مسئولیت‌های اجتماعی، مدیر واحد HSE و مدیریت بهره‌برداری واحدهای گندله و کنسانتره‌سازی، با هدف ارتقاء ایمنی، بهداشت، محیط زیست و بررسی چالش‌های حوزه پیمانکاران برگزار شد.