اخبار ویژه |
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 320101

تاریخ: 1404/12/05

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
صنعت-معدن-تجارت

کد خبر: 320101

تاریخ: 1404/12/05

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد:

لزوم اصلاح برخی رویه‌ها در اجرای مقررات/ تقویت مسیر صادرات با هم‌‌افزایی و حمایت هدفمند از صادرکنندگان

IMG-20260224-WA0008
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران، ضمن تاکید بر ضرورت اصلاح و بازنگری در برخی رویه‌های اجرایی در حوزه تعهدات ارزی، هدف اصلی سیاست‌های تجاری را حمایت موثر از صادرکنندگان واقعی و تسهیل مسیر تجارت عنوان کرد.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران؛ محمدعلی دهقان‌دهنوی، در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران که در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تقویت سیاست‌های حمایتی از صادرکنندگان، گفت: در شرایط فعلی اقتصاد کشور، هیچ موضوعی مهم‌تر از تسهیل فرآیند ارزآوری و پشتیبانی از فعالان صادراتی نیست.

معاون وزیر صمت پیچیدگی مسیر فرآیندهای تجاری را به شرایط تحریم نسبت داد و افزود: تحریم‌ها هزینه و ریسک فعالیت اقتصادی را افزایش داده است، از این‎‌رو مقررات و رویه‌ها باید به گونه‌ای اجرا شود که فعالیت صحیح و رسمی با مشکل و خللی مواجه نشود.

دهقان دهنوی با تاکید بر اینکه صادرکننده واقعی امکان عدم بازگشت ارز را ندارد، تصریح کرد: صادرکننده برای ادامه فعالیت خود ناگزیر از تامین مواد اولیه و صادرات است؛ بنابراین تداوم فعالیت او وابسته به چرخه رسمی تجارت است. در این بین باید میان صادرکنندگان باسابقه و فعالان واقعی با افرادی که از کارت‌های بازرگانی یکبارمصرف یا اجاره‌ای استفاده می‌کنند، تفکیک و تمایز قائل شد.

او بر رسیدگی بر تخلفات احتمالی از طریق مسیرهای دقیق و هدفمند تاکید کرد و افزود: رویکرد سازمان توسعه تجارت ایران، تقویت مسیر رسمی، کاهش بروکراسی‌های غیرضرور و گفت‌وگو با دستگاه‌های ذی‌ربط است تا صادرکننده بتواند با نام و اعتبار خود فعالیت کند و از حمایت‌های قانونی برخوردار باشد.

معاون وزیر صمت با تصریح بر توسعه بازارهای هدف، گسترش موافقت‌نامه‌های تجاری و تقویت اعزام هیات‌های تجاری و برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی، گفت: به نظر می‌رسد که در کنار توجه به الزامات قانونی، باید شرایط عملیاتی صادرکنندگان نیز به‌صورت واقع‌بینانه مدنظر قرار گرفته شود تا فرآیندها موجب کندی فعالیت‌های اقتصادی نشود.

دهقان‌دهنوی بازگشت ارز حاصل از صادرات را یک اصل پذیرفته‌شده در تجارت بین‌الملل دانست و گفت: اقتضائات هر بخش و ویژگی‌های بازارهای هدف باید مورد توجه قرار بگیرد. در برخی حوزه‌ها مانند صادرات فرش یا تجارت با برخی کشورهای همسایه، به‌دلیل ماهیت فروش، زمان‌بر بودن وصول مطالبات یا ریالی بودن بخشی از مبادلات، نیازمند درک دقیق‌تر و طراحی سازوکارهای متناسب با آنها هستیم.

رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با تصریح بر ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی، سیاست‌گذار و نظارتی، بیان کرد: هدف مشترک همه نهادها حمایت از تولید، توسعه صادرات و افزایش سهم ایران از بازارهای منطقه‌ای و جهانی است و هرگونه بازنگری در فرآیندها باید در راستای تسهیل فعالیت صادرکنندگان و تقویت انگیزه‌های صادراتی انجام شود.

به گفته دهقان دهنوی؛ با اصلاح برخی رویه‌ها و افزایش هم‌افزایی میان بخش‌های مختلف، می‌توان مسیر صادرات غیرنفتی را هموار و ظرفیت‌های موجود کشور را به شکل موثرتری در خدمت رشد تجارت خارجی کشور قرار داد.

تاکید بر تقویت مسیر رسمی تجارت

او دغدغه ‌ها و نگرانی‌های صادرکنندگان باسابقه در زمینه تعهدات ارزی را قابل درک توصیف کرد و افزود: رویکرد ما ناامیدی نیست، بلکه اصلاح مسیرها و تقویت سازوکارهای رسمی تجارت است.

دهقان‌دهنوی با بیان اینکه یکی از روش‌های رفع تعهد ارزی، واردات در مقابل صادرات است، تصریح کرد: پیشنهادهایی برای تسهیل استفاده از این ظرفیت، حتی در مواردی که مهلت‌های قانونی گذشته، ارائه شده و در حال پیگیری این مهم هستیم تا بخشی از مشکلات سنوات گذشته نیز تعیین‌تکلیف شوند.

معاون وزیر صمت تقویت مسیر رسمی تجارت را هدف اصلی سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد و افرود: صادرکنندگانی که در چارچوب رسمی فعالیت می‌کنند، از مزایایی چون استرداد مالیات بر ارزش افزوده، تسهیلات واردات در مقابل صادرات و سایر مشوق‌ها بهره‌مند می‌شوند ما این مهم را با جدیت دنبال می‌کنیم و این حمایت‌ها را بسط و گسترش می‌دهیم چراکه باور داریم حمایت هدفمند از صادرکنندگان، یک ضرورت راهبردی برای اقتصاد ملی و تجارت خارجی است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در پایان اظهار امیدواری کرد با هم‌افزایی میاندولت و بخش خصوصی، مسیر ارزآوری کشور تقویت و جایگاه صادرکنندگان بیش از پیش مورد حمایت و تکریم قرار گیرد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

زارع: معادن باید به سمت به کارگیری فناوری‌های نوین حرکت کنند

تورج زارع، مدیرعامل شرکت ایمپاسکو، به‌همراه محمدباقر زارعی، معاون مالی و اداری، با حضور در مجتمع پتاس خوروبیابانک از بخش‌های مختلف این مجموعه بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت تولید، زیرساخت‌ها و روند اجرای پروژه‌های جاری قرار گرفت. این بازدید با هدف ارزیابی عملکرد، بررسی ظرفیت‌های توسعه و آشنایی نزدیک‌تر با چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی مجتمع انجام شد.

بازدید میدانی سرپرست شرکت از پروژه مجموعه آبی فیروزه با هدف بررسی مسئولیت‌های اجتماعی

دیدار با نمایندگان نیشابور بزرگ در مجلس شورای اسلامی و بازدید میدانی از پروژه‌ی احداث محموعه ورزشی آبی دانش‌آموزی در شهرستان فیروزه تصویری از پیگیری‌های مدیریت ارشد فولاد خراسان در حوزه مسئولیت‌اجتماعی شرکت بود که امروز دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ رقم خورد.

روز سازندگان امروز و معماران فردای صنعت معدن گرامی باد

۵ اسفند، روز مهندس، تنها یک مناسبت تقویمی نیست؛ روز پاسداشت اندیشه‌هایی است که از دل خاک، افق‌های تازه می‌سازند و از دل دشواری‌ها، راه‌های نو می‌گشایند. این روز، روز مردان و زنانی است که با ذهنی روشن، اراده‌ای استوار و دستانی آگاه، آینده صنعت و آبادانی این سرزمین را مهندسی می‌کنند.

زیرساخت‌های منطقه ویژه لامرد با دستان توانمند مهندسان شکل می‌گیرد

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد به مناسبت روز مهندس، پیامی منتشر کرد و با ارج نهادن تلاش مهندسان مستقر در بخش‌های پیمانکاری، مشاوران و واحد فنی-مهندسی و زیرساخت این منطقه، افزود: تعهد مهندسان، پشتوانه توسعه صنعتی منطقه ویژه لامرد است.