اخبار ویژه |
اسلایدر

کد خبر: 307852

تاریخ: 1404/09/09

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
اسلایدر

کد خبر: 307852

تاریخ: 1404/09/09

نویسنده: خبرنگار

کپی نشانی خبر
بدری مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا در تالار بورس:

قوانین ناپایدار و قیمت‌گذاری دستوری مانع شفافیت بازار سرمایه است

7f4cb870-1563-41ba-8403-a28dd8d777a4
دوازدهمین برنامه «یک‌شنبه، یک‌ناشر» شرکت بورس تهران امروز با میزبانی از شرکت پتروشیمی بوعلی سینا برگزار شد و مدیرعامل و جمعی از مدیران این مجموعه با حضور در تالار بورس زنگ آغاز معاملات بورس را به صدا درآوردند.

به گزارش پایگاه خبری “اقتصاد ملت“؛ محمدجواد بدری مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در این مراسم با اشاره به مشکلات ساختاری بازار سرمایه، بر ضرورت ثبات مقررات و حذف قیمت‌گذاری دستوری برای ارتقاء شفافیت و پویایی بازار تأکید کرد.
انتقاد از بی‌ثباتی مقررات
بدری با بیان اینکه «نبود ثبات قوانین و مقررات» یکی از موانع اصلی توسعه بازار سرمایه است، اظهار داشت: در حالی که در بسیاری از کشورها چارچوب‌های نظارتی سال‌ها ثابت باقی می‌ماند؛ در ایران هر سال با اصلاحات متعدد و بعضاً متناقض روبه‌رو هستیم که نتیجه آن کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران است.
قیمت‌گذاری دستوری، عامل کاهش شفافیت
به گفته وی قیمت‌گذاری دستوری علاوه بر ایجاد شکاف اطلاعاتی، مانع شکل‌گیری رقابت سالم و شفافیت در بازار سرمایه می‌شود.
وی در ادامه افزود: برگزاری نشست‌هایی مانند برنامه امروز می‌تواند ارتباط ناشران و سرمایه‌گذاران را تقویت کرده و فضای شفاف‌تری ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در ادامه در نشست خبری محورهای راهبردی این مجموعه را چنین تشریح کرد و گفت: استراتژی‌های کلان شرکت بر سه محور اصلی “افزایش درآمد”، “کاهش هزینه‌ها” و “بهبود سودآوری” استوار است.
بدری در ادامه تأکید کرد: افزایش تولید، بهبود قیمت فروش و رشد مقدار فروش سه مسیر اصلی برای رشد درآمد هستند. وی همچنین مدیریت مؤثر لجستیک و تأمین خوراک مناسب را از عوامل کلیدی کاهش هزینه‌ها دانست و در توضیح وضعیت خوراک شرکت گفت: برنامه‌ریزی شده بود که ۱۰۰درصد خوراک از فاز فاضلان تأمین شود، اما اکنون تنها حدود ۴۰درصد آن محقق می‌شود.
وی افزود: با توجه به این محدودیت؛ شرکت تأمین خوراک از منابع جایگزین همچون نفت ستاره خلیج‌فارس، فازهای پارس جنوبی و پالایشگاه آبادان را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته وی این تنوع‌بخشی موجب شده است که بوعلی‌سینا در بسیاری از دوره‌ها بالاتر از ظرفیت اسمی خود تولید کند و سهم خوراک‌های جایگزین طی سال‌های اخیر به‌ طور مستمر افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی گفت: فعالیت در منطقه ماهشهر نیازمند نیروهای متخصص است؛ از این‌رو ارتقاء مهارت کارکنان از طریق دوره‌های آموزشی، اصلاح ساختار سازمانی و جلسات منظم با نیروها در اولویت قرار دارد.
به گفته بدری شاخص‌های رضایتمندی کارکنان طی سال‌های اخیر روند رو‌به‌رشدی داشته و شاخص PSM از ۷۳درصد در سال ۱۴۰۰ به ۸۹درصد در نیمه نخست ۱۴۰۴ رسیده است.
وی در ادامه به اقدامات محیط زیستی انجام شده در این مجموعه اشاره کرد و در ادامه گفت: خروج از فهرست صنایع آلاینده، مدیریت مصرف آب، اجرای طرح‌های اقتصاد چرخشی و کاهش خروجی‌های زائد از مهمترین دستاوردهای محیط زیستی شرکت در سالجاری است.
وی در ادامه به عملکرد تولید، فروش و سودآوری شرکت پتروشیمی بوعلی سینا اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون تولید بوعلی‌سینا همواره بالاتر از ظرفیت طراحی بوده و در شش‌ ماهه نخست ۱۴۰۴ نیز بیش از یک میلیون تن تولید ثبت شده است.
بدری اعلام کرد: در همین دوره بیش از یک میلیون تن فروش ثبت شده و حدود نیمی از این مقدار به صادرات اختصاص داشته است.
وی در ادامه افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های لجستیک و محدودیت‌های تجاری؛ در نیمه دوم سال بخش بیشتری از محصولات به بازار داخل منتقل خواهد شد. وی میزان صادرات نیمه نخست سال را ۲۶۵میلیون دلار اعلام کرد.
به گفته بدری درآمد شرکت از ۲۶همت در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۷۰همت در سال ۱۴۰۳ رسیده و در شش‌ ماهه نخست امسال نیز ۴۶همت درآمد ثبت شده است.
وی درباره کاهش سودآوری شرکت در نیمه نخست سال توضیح داد: افت قیمت جهانی محصولات از محدوده بالای ۱۰۰۰دلار به ۷۰۰–۸۰۰ دلار، تغییر ترکیب تولید و الزامات جدید تأمین خوراک سه عامل اصلی کاهش حدود ۳۹درصدی سود شرکت بوده‌اند.
بدری در پایان به دیگر اقدامات و برنامه‌های این مجموعه اشاره کرد و گفت: مهمترین برنامه‌ها و اقدامات شرکت مواردی همچون “کاهش هزینه‌های لجستیک با توسعه بازار داخلی، استفاده از مخازن ارزان‌تر و تسهیل فرآیند بارگیری”، “بررسی و ارزیابی چند طرح توسعه‌ای جدید در انتظار تکمیل مطالعات و اخذ مجوز”، “اختصاص بودجه مشخص برای مسئولیت‌های اجتماعی در سال ۱۴۰۴ و مشارکت در پروژه‌هایی مانند احداث مدرسه”، “تقویت ساختارهای حاکمیت شرکتی و کسب امتیاز مناسب در ارزیابی‌های بورس تهران” و “همکاری پایدار با پتروشیمی نوری و تندگویان در حوزه تأمین خوراک” است.

معصومه صالحی

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

تاریخ شفاهی صنعت آب و برق آبی کشور تدوین شد/ افتتاح نزدیک به ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه برق آبی در ۳۶ سال فعالیت شرکت توسعه آب و نیرو

مدیر روابط عمومی شرکت توسعه صنایع آب و نیروی ایران از تدوین تاریخ شفاهی این صنعت با مشارکت وزیران و مدیران ارشد ۳۶ سال گذشته خبر داد و تأکید کرد: نیروگاه‌های برق‌آبی با تولید ۱۵ درصد از برق کشور و نقش بی‌بدیل در پایداری شبکه، همچنین اجرای پروژه‌های بزرگ آبی در ۲۵ استان، نقشی کلیدی در توسعه، رفع تنش آبی و مهار سیلاب‌ها داشته‌اند.

نوآوری کلید بهره‌برداری بهینه از منابع آب و انرژی

مدیر کل دفتر آموزش، تحقیقات و نوآوری وزارت نیرو بر ضرورت پاسخگویی به سوالات کلیدی مدیریت منابع آب تأکید کرد و گفت: تحقیقات نوآورانه باید به عنوان ابزاری مؤثر در رفع چالش‌های صنعت آب و انرژی مورد استفاده قرار گیرد.

وعده رفع محدودیت گاز عملی نشد؛ صنایع فولاد در آستانه افت تولید/محدودیت گاز صنایع فولاد همچنان برقرار است

عضو انجمن فولاد گفت: طبق دستور رئیس‌‌‌جمهور قرار بود که محدودیت‌های گازی برای صنایع صادرات‌محور از جمله فولاد در آذر ماه برداشته شود، اما تاکنون دستور رئیس‌‌جمهور اجرا نشده است.