اخبار ویژه |
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 15208

تاریخ: 1398/05/12

کپی نشانی خبر
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 15208

تاریخ: 1398/05/12

کپی نشانی خبر

مظاهری: ریال معنای خود را از دست داده است

1355

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه ریال، هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ عملی دیگر معنای اولیه خودش را از دست داده، گفت: حذف چهار صفر از پول ملی اقدامی ضروری و الزامی است.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از ایبِنا، طهماسب مظاهری حذف چهار صفر از پول ملی را ضروری و الزامی دانست و گفت: بعد از یک دوره طولانی که کشوری مانند ایران شاهد تورم های انباشته چند ده درصدی بوده و ارزش پولش نسبت به پول دیگر کشورها کاهش پیدا کرده، باید این اقدام را انجام دهد.

وی اظهار داشت: تبعات اصلی که باید منتظر باشیم این است که ابزار مبادله ای که در اختیار مردم به عنوان پول ملی هست، از یک نظم و آرامش و انظباط قابل قبولی تبعیت می کند. واحد پول کشور هر عددی باشد، آن واحد پول باید معنادار باشد و با واحد پول کشور بتوان یک خرید مختصر و عادی را انجام داد.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی افزود: اجزای واحد پول هم معمولا باید معنا دار باشد. اجزای ریال ده شاهی، نیم ریال در مبادلات مردم موضوعیت داشت اکنون بعد از حدود۳۰ سال ارزش پولمان به دلیل سیاست های مختلف تورم انباشته به وجود آمده، کاهش پیدا کرده به نحوی که چون واحد پول ما ریال است هم به لحاظ قانونی و هم به لحاظ عملی دیگر معنای اولیه خودش را از دست داده است.

وی در خصوص اینکه چرا از لحاظ قانونی واحد پول معنای خودش را از دست داده توضیح داد: ماده اول قانون پولی و بانکی این است که یک ریال معادل تقریبا یک صدم گرم طلا است و می دانیم که یک صدم گرم طلا نزدیک هزار ریال و یا شاید هم بیشتر باشد ولی می بینیم که یک ریال ما این ارزش را ندارد.

مظاهری در خصوص بی معنا بودن ارزش پول واحد ملی به لحاظ عملی نیز گفت: سکه یک ریالی را نمی توانید دست کسی پیدا کنید و نمی توان با آن چیزی خریداری کرد و به تبع آن اجزای یک ریال هم معنا ندارد. از طرفی در حال حاضر سکه ۵۰۰ تومانی رواج دارد، ۵ هزار ریالی پنج هزار برابر واحد پول ما سکه شده و تازه با آن مقدار هم نمی توان خرید زیادی را انجام داد.

وی با تاکید بر اینکه با این تصمیم باید واحد پول را به واحد پول قابل سنجشی تبدیل کرد، عنوان کرد: نسبت تورمی که در چند سال اخیر داشتیم به حدی است که اگر بیاییم و چهار تا صفر را حذف کنیم پولمان نسبت به هم قدرت خرید داخل کشور و هم نسبت به ارزش مبادلاتی پول های دیگر دنیا معنا پیدا می کند.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

معرفی پنج خدمت بیمه دانا

پنج خدمت جديد در حوزه‌های بيمه درمان خانواده (انفرادی)،بيمه حوادث انفرادی، بيمه‌های مسئوليت (شهروندی خانواده، بيمه مديران مراکز بوم‌گردی، بيمه

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

معرفی پنج خدمت بیمه دانا

پنج خدمت جديد در حوزه‌های بيمه درمان خانواده (انفرادی)،بيمه حوادث انفرادی، بيمه‌های مسئوليت (شهروندی خانواده، بيمه مديران مراکز بوم‌گردی، بيمه ساکنان منازل مسکونی)، صدور برخط بيمه‌نامه و همچنين باشگاه نمايندگان بيمه دانا، معرفی شد.

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص از سوی بانک رفاه کارگران تداوم دارد

با هدف حمایت از تولید ملی و اشتغالزایی، اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری (خاص) از سوی بانک رفاه کارگران برای شرکت‌های پالایش نفت اصفهان، کیاصنعت کاران آسیا و داروسازی کاسپین تامین، سپید مطهر انتخاب و نانو بتن امین منتشر می‌شود.

تأکید بر تسهیل ارائه خدمات درمانی به ایثارگران در نشست مشترک بیمه دی و بنیاد شهید زنجان

 در نشست مشترک مدیریت بیمه دی استان زنجان و معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان، بر ارتقای کیفیت خدمات درمانی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران تأکید شد.