خسارت۲هزارمیلیاردی کشاورزی در پی سرمازدگی

سیدمحمد موسوی درباره وقوع سیل و سرمازدگی در برخی از استان‌های کشور و خسارات ناشی از این مساله اظهارداشت: براساس جمع‌بندی‌های انجام شده تا ظهر روز ۲۹ فروردین و برآورد اولیه از ۱۶ استان به این نتیجه رسیدیم که ۹ استان غربی و جنوب غرب کشور بر اثر بارش سنگین و تگرگ ۹۵۰ میلیارد تومان خسارت دیدند. وی با بیان اینکه خسارت سرمازدگی در ۱۲ استان غرب، شمال‌غرب و استان مرکزی ۱۰۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است، افزود: در مجموع خسارت بارش‌های سنگین، تگرگ و طوفان ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی  با اشاره به اینکه بارش سنگین سیل و تگرگ در ۹ استان به ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی خسارت وارد کرده است، اضافه کرد: برآورد می‌شود، این اراضی زراعی ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده باشند و میزان خسارت هم بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد است. وی اضافه کرد: حدود ۱۲۱ هزار و ۴۱۳ هکتار از باغات در استان‌های مختلف تحت تاثیر سرمازدگی و بارش سنگین تگرگ و طوفان قرار گرفتند.  
موسوی با اشاره به خسارت ۲ هزار میلیارد تومانی بخش کشاورزی براثر حوادث غیر مترقبه اخیر ادامه داد: ۴۷ درصد خسارات بر اثر بارش سنگین، سیل و تگرگ بوده و ۵۳ درصد هم بر اثر سرمازدگی اتفاق افتاده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی همچنین به خسارات وارد شده به حوزه آب و خاک و امور زیربنایی اشاره کرد و گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت از این ناحیه به ۱۰ استان کشور وارد شده، ضمن اینکه در حوزه دام، طیور و آبزیان هم حدود ۵۵ میلیارد تومان خسارت به ۹ استان کشور وارد شده است. وی با بیان اینکه در حوزه زراعت،  محصولاتی مانند غلات، گندم و جو خسارت دیده‌اند و این خسارت‌ها بیشتر در استان‌های خوزستان، ایلام و کرمانشاه متمرکز شده است، اظهار داشت: محصولاتی مانند زردآلو، آلو، هلو، گوجه‌سبز، شلیل، بادام و گردو نیز از جمله محصولات باغی به شمار می‌روند که بر اثر سرمازدگی و سیل دچار خسارت شده‌اند.
مرکبات از سرمازدگی در امان ماندند
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی نیز در این خصوص با بیان اینکه باغات مرکبات، کیوی، انار و خرما خسارت چندانی از سرمازدگی ندیده است، گفت: ضایعات محصولات باغی ما حدود ۵ درصد است.

ابوالقاسم حسن‌پور در گفتگو با مهر با بیان اینکه میزان خسارت احتمالی سرمازدگی‌ها و سیلاب‌های اخیر به باغات مرکبات، انار، کیوی و خرما در دست بررسی دقیق است و نتایج  آن تا پایان هفته آینده مشخص می‌شود، اظهار داشت: با این حال برآورد ما این است که خوشبختانه به این باغات خسارت قابل ملاحظه‌ای وارد نشده است.
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی، میزان تولید محصولات باغی در کشور را حدود ۱۷ میلیون تن اعلام کرد و در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه حدود ۳۰ درصد محصولات باغی به ضایعات تبدیل می‌شود، گفت: این‌ موضوعی است که برخی آن را مطرح می‌کنند اما باید از این افراد پرسید چگونه میزان ضایعات را اندازه‌گیری کرده‌اید؟ وی با بیان اینکه آمار ارائه شده در این زمینه مستند نیست، ادامه داد: بنده نمی‌توانم این آمار را بپذیریم، چراکه در هیچ کجای دنیا کسی حاضر نیست یک سوم پرتقال تولیدی خود را دور بریزد. حسن‌پور تصریح کرد: براساس بررسی‌های انجام شده، بازدید از باغات و آمار موجود؛ برآوردهای ما نشان می‌دهد این عدد حدود ۵ درصد است.
مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد عدد خیلی بزرگی برای میزان ضایعات محصولات باغی است، گفت: این یعنی ما از حدود ۱۷ میلیون تن تولید، نزدیک به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزارتن آن را دور می‌ریزیم. وی ادامه داد: اینکه بگوییم ۳۰ درصد محصول ما دور ریخته می‌شود نشاندهنده آن است که خیلی بی‌عرضه‌ هستیم. مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر محدود شدن واردات نارگیل و احتمال ممنوعیت واردات میوه‌های لوکس به کشور هم گفت:‌ چنین موضوعی صحت ندارد و ما هنوز چنین تصمیمی نگرفته‌ایم. در حال حاضر تنها به پنج میوه لوکس شامل نارگیل، آناناس، پاپایا (خربزه درختی)، انبه و موز اجازه واردات داده شده است.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *