«رونق تولید؛ چالش‌ها و راهکارها» محور اصلی پنجمین همایش مالی اسلامی راه‌اندازی اوراق گام در بورس

نشست خبری پنجمین همایش مالی اسلامی با حضور دکتر علی صالح‌آبادی رئیس انجمن مالی اسلامی امروز سه‌شنبه پنجم آذرماه در محل بانک توسعه صادرات برگزار شد.

به گزارش اقتصادملت ، دکتر علی صالح‌آبادی رئیس هیات‌‌مدیره انجمن مالی اسلامی در این نشست ضمن اعلام برنامه‌‌های پنجمین همایش مالی اسلامی ایران؛ به معرفی فعالیت‌های انجمن مالی اسلامی پرداخت و گفت: پنجمین همایش مالی اسلامی با محوریت «رونق تولید؛ چالش‌ها و راهکارها» و با حضور حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم عضو مجمع تشخیص‌ مصلحت ‌نظام، دکتر شاپور محمدی رئیس ‌سازمان بورس‌واوراق بهادار، دکتر موسی بزرگ‌اصل مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره سازمان حسابرسی و تنی چند از مقامات بازارهای سرمایه، بانک‌وبیمه؛ 10 آذر ماه در دانشگاه الزهرا برگزار می‌شود.
رئیس هیات‌‌مدیره انجمن مالی اسلامی با اشاره به این نکته که نرخ تورم بالا در کشور نگذاشته مردم طعم شیرین بانکداری اسلامی را بچشند؛ از راه‌اندازی اوراق گام در بورس اوراق بهادار طی چند ماه آینده خبر داد و گفت: برگزاری دو پنل تخصصی، ارائه چهارمین جایزه مالی اسلامی، اهدای سومین جایزه به پایا‌ن‌نامه‌های کار شده در حوزه مالی اسلامی، اهدای دومین جایزه کتاب برتر مالی اسلامی و ارائه 18 مقاله پذیرفته شده در این همایش از دیگر برنامه‌های پنجمین همایش مالی اسلامی است.
دکتر صالح‌آبادی افزود: در مجموع 55 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این بین ۱۸ مقاله پذیرش و قابل ارائه و انتشار در کتاب همایش خواهد بود.
این مقام مسئول ادامه داد: یکی از حوزه‌های جدید مطرح در همایش مالی اسلامی بحث حسابداری و حسابرسی اسلامی است که مقوله مهمی به شمار می‌‌آید. در این همایش بانکداری‌ اسلامی، بازار سرمایه اسلامی، بیمه اسلامی و حسابرسی اسلامی چهار رکن مالی اسلامی مورد بررسی قرار می‌‌گیرند. همچنین از کشور ترکیه پروفسور یوسف دنیچ عضو هیات علمی دانشگاه صباح‌‌الدین زعیم و از مدیران بانک اسلامی برکت در این برنامه حضور دارد.
دکتر صالح‌آبادی گفت: دو پنل تخصصی در همایش برگزار می‌شود که در پنل نخست نقش اوراق گام در تامین مالی و رونق تولید بررسی خواهد شد و پنل دوم به ارائه مقالات اختصاص دارد. در پنل اول صالح‌آبادی به عنوان رئیس، فرهاد حنیفی به نمایندگی از بانک‌مرکزی به عنوان عضو پنل، حمید زمان‌زاده از پژوهشکده پولی و بانکی ارائه دهنده، عباس موسویان ابعاد فقهی اوراق گام و امیر هامونی مدیرعامل فرابورس بازارپذیری و معاملات ثانویه این اوراق را بررسی می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه همانند سال گذشته پنجمین جایزه مالی اسلامی به دو شخصیت حقیقی و حقوقی تعلق می‌‌گیرد، گفت: همچنین دو پایان‌نامه کار شده در حوزه مالی اسلامی در سطح کارشناسی ارشد و دکترا حائز دریافت جایزه شده و از دومین کتاب برتر در این حوزه هم تقدید خواهد شد.
دکتر صالح‌آبادی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از موضوعات قابل طرح و بررسی در این همایش ابزار گام است، گفت: این ابزار در بحث حمایت از تولید و رونق‌تولید ابزار خوبی است و به واسطه آن وجوه عمومی و مردم می‌تواند به این شکل در خدمت تولید قرار گیرد.
وی در تشریح این اوراق اذعان داشت: با راه‌اندازی این اوراق خریداران مواداولیه چک‌های خود را به بانک داده و بانک نیز چک خود را به فروشنده می‌دهد. فروشنده نیز می‌تواند به جای صرف زمان برای سررسید چک آن را در قالب اوراق گام در بازار سرمایه عرضه کند.
دکتر صالح‌آبادی افزود: بانک‌مرکزی به دنبال راه‌اندازی اوراق گام است که این اوراق به تصویب شورای فقهی این بانک نیز رسیده است و پس از تصویب در شورای پول‌واعتبار؛ دستورالعمل آن طی چند ماه آینده برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
رئیس هیات‌مدیره انجمن مالی اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه نرخ تورم بالا در کشور نگذاشته تا مردم طعم شیرین بانکداری اسلامی را بچشند، گفت: یکی از مشکلات دیگر در راه اجرای بانکداری اسلامی در کشور این است که قانون بانکداری که در حال حاضر اجرای می‌شود؛ متعلق به سال 61 است که باید این قوانین‌ومقررات به روز شوند.
وی گفت: علاوه بر این در حوزه بانکداری اسلامی نظام مدون آموزشی نیز وجود ندارد و باید دانش بانکداری به ویژه در حوزه مالی اسلامی را ارتقاء دهیم.
دکتر صالح آبادی در خصوص علل عملی نشدن بانکداری اسلامی در ایران هم گفت: علاوه بر نرخ تورم بالا که منجر به اخذ سود بالا در بانک‌ ها می‌شود؛ قدیمی بودن قوانین بانکداری اسلامی و عدم نظام مدون برای آموزش بانکداری را می‌‌توان از دلایل عملی نشدن بانکداری اسلامی عنوان کرد. اما در لایحه جدید مجلس بحث تعلق سود به جریمه دیرکرد مطرح شده که قرار است برای جرایم حساب جداگانه‌ای در نظر گرفته شود که در اختیار بانک‌ها نبوده و مصارفی هم برای آن اندیشیده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *